FÖRFATTARliv

en

BLOGG

av och med

Stefan Di-Omnia

Välkommen till min blogg FÖRFATTARliv, här kommer mycket handla om  ämnet TRUE and CRIME. Där sanningen är prio nummer 1 och brottsligheten är det som kommer därefter. Ämnen som ligger mig varmt om hjärtat som person, men också i mitt yrke som författare. 

Här där sanningen oftast är RAK &BRUTAL

Inläggen kommer i löpande ordning, nyast överst och resterande efter det!

HÄR visas ALLTID  DET senaste klippet

BLOGGEN BÖRJAR här OCH nu...

Vill du se bilderna i ett större format så KLICKA på bilden

Onsdag 29  november 2023

omslag...

Omslaget till ljudboken produceras just nu av förlaget...

Nu i dagarna jobbar förlaget med att ta fram omslaget till VINDICTA (hämnden) som släpps den 1 juni 2024. Jag fick igår ett första utkast till framsidan, idag hade jag och min förläggare ett samtal om justeringar som behövdes göras enligt mig, vilket hon gick med på eftersom det alltid finns en symbol liggandes på gatstenarna under titeln på varje del. Vad som döljer sig under det som jag censurerat kommer först att bli offentligt typ 1-2 veckor innan releasen av boken.

Baksidans text är skriven, genomarbetad i tre korr, där det tredje korret nu kollas igenom av dem på förlaget innan vi spikar den säljande texten, som är så viktig att den fångar läsaren/lyssnaren till att ta sig an boken.

Medans jag jobbar på med manuset, nu 17 dagar kvar till deadline för råmanuset att gå iväg till redaktören. Så det är bara att dagligen nöta på med storyn.        

  Over and out

/ Stefan

Söndag 26  november 2023

DET ÄR ÖVER NU MAMMA 

Torsdag den 9 november år 2023 blev din sista dag...

Men det var först igår kväll som jag nåddes av en tillfällighet att mamma dött 16 dagar tidigare. Så jag blev riktigt förvånad när jag fick ett sms från en kompis som beklagade sorgen. När jag så ringde till mammas boende och frågade efter mamma blev dom väldigt obekväma, telefonen lämnades över från den ena till den andra, så fick jag frågan "Vem är du?"  Mitt svar blev, jag är hennes son. Och då blev dom än mer obekväma, när så det gick upp för dom att jag inte hade blivit informerad om min mammas död. Att hon dött mer än två veckor tidigare.

HUR KUNDE INTE JAG VETA DET?

För att göra en lång historia kort, så är det som så att min mamma under mer än ca fyra veckors tid (sedan 2 oktober) inte har kunnat prata i telefon, hon har haft palliativ vård, där överenskommelsen med boendets sjuksyster och boendets högsta ansvariga chef varit den att dom skulle ringa mig omedelbart oavsett tid på dygnet och ge mig beskedet om hennes död. Dom skulle så göra och ingen annan, inte min pappa, inte min syster utan sjuksystern eller den ansvariga chefen. Men ingen av dom har ringt!

Så det kändes absolut lite märkligt att få till sig beskedet av en kompis som på Facebook sett ett inlägg från min syster, som hon lagt ut den 10 november, om mammas död, Men oavsett vad så kan jag leva vidare med detta, eftersom jag redan i juni i år, efter vi fått cancerbeskedet, ställt in mig på den här dagen, då mammas cancer är den mest dödliga för kvinnor, så det fanns ingen annan utväg än den som nu tagits. Jag fick 59 fantastiska år med min mamma, och det blir minnena av dessa år som nu lever vidare i  mig.

Mamma blev 82 år

 

 Over and out

/ Stefan

Fredag 24  november 2023

IBLAND SÅ HÄNDER DET BARA...

Det finns ibland saker som man själv inte kan styra över... trots att högsta säkerheten används...

Igår tog sig ett troll in på min privata Facebook sida, och tog över den helt och hållet, samt även då min officiella sida som författare med närmare 4.500 följare. Detta trots att jag använt mig av två-stegs inloggningen, den som enligt Facebook ska vara så säker. Steg 1 = en egen pinkod  knappas in, Steg 2 = en specifik inloggningskod sänds till mitt mobilnummer som därefter knappas in separat på inloggnings sidan och så är jag inne.

Men steg 2 har helt hoppats över, det skall tilläggas att jag inte har Facebook på min mobiltelefon, har så aldrig haft. Så lärdomen av detta för mig ÄR att Facebooks garanterade säkerhetssystem INTE är säkert, den här snubben från ett asiatiskt land har med hjälp av hans egen Instagramsida kopplat ihop den med min privata Facebook sida och på så sätt kringgått steg 2.

Så, idag tog jag ett beslut om att inte använda mig av Facebook alls, jag kommer istället att jobba än mer med mina plattformar som, denna Blogg, min Instagram och min YouTube kanal. Vi får se vad framtiden påvisar gällande min närvaro på Facebook, men från och med nu, är den på heltid pausad.  

 Over and out

/ Stefan

Onsdag 22 november 2023

en hel del sedan sist, har hänt...

I mitt projekt OPEN HAND med dem föräldralösa gatubarnen i Uganda, som fått ett hem, en egen familj, tre målmat om dagen, sjukvård, medicin, utbildning etc. De är ett 40-talet barn i olika åldrar som nu fått en ljusare framtid.  

Möjligheter som skapas med hjälp av privata bidrag/donationer från människor världen över.

I måndags kunde jag skicka iväg 2.401 kr, tre mål mat om dagen matkostnaden är stor för alla 40 barn. En kostnad som är den enskilt största utgiften för Bazira och hans mamma som driver barnens hem sedan åtta år tillbaka, när så de starta upp hemmet. 

  • Per dag är det 610 kr för samtliga barn, med vårt bidrag så gav vi alla barn mat under 4 dagar. Och det var uppskattat

  • Per månad är det ca 18.000 kr.

  • Per år blir det 216.000 kr

Mer om detta projekt kommer att komma upp här på min hemsida snarast möjligt, för det är riktigt inspirerande saker på gång, där även du kan vara med och bidra med det du kan.


Talbok?

Ja vad är en talbok, frågar sig säkert några av er, såsom även jag tidigare gjorde. En talbok är en form av ljudbok som staten går in och bekostar samt producerar och tillhandahåller när så efterfrågan finns, för dem med någon form av funktionsnedsättning, vill få boken uppläst för sig. Tyvärr så hamnar talboken lite vid sidan om, mycket på grund av att jag har ingen som helst koll på den, hur många som lyssnar, hur mycket den löpande spelar in.

Så den finns där lite vid sidan av, såsom den också gör i bokhyllan inne i skrivarlyan , högst upp till höger. Knappt att den syns, CD:n som jag har  ramat in. Boken  som i det tysta bara tassar på, likt ett kattdjur på jakt.

Men så en gång om året påminns jag om den, när så de årliga avräkning kommer, en lika så trevlig överraskning varje år, och i början av denna vecka så dök 2023 års underlag in på mejlen, inom en vecka så kommer också belöningen in på kontot, min del som upphovsman till KATTSTRYPAREN Rum 419. Det finns inget förlag som ska ha sin del, utan hela kaka hamnar på mitt konto och det får bli min julklapp detta år. Så TUSEN TACK SNÄLLA alla ni som tagit del av talboken, ni som givit mig en julklapp lite så här i förskott.

🎁
  Och så, också i måndags blev ytterligare 10- kapitel klara i en grovt redigerad text, som benämns såsom "råmanus" i branschen...

Jag jobbar oftast/alltid med att skriva tio kapitel i taget, där varje kapitel varierande kan innehålla från 1.200 ord upp till 2.400 ord , men vid något enskilt tillfälle får det blir 3.000 ord, det längsta kapitlet är idag kapitel 36 som innehåller 3.360 ord. När man som jag gör skriver med en klar inriktning mot ljudbok, så vill man hålla sig till korta rappa kapitel. Sen är det ju så här att jag får ett visst antal ord att förhålla mig till, ord är det som styr längden på en ljudbok, den längd som också blir produktionskostnaden för ljudboken, eftersom både inläsare och studion får betalt för färdig utgiven boks längd. Även om det tagit 35 timmar att läsa in, och boken blir 14 timmar så är det de 14 timmarna som de får betalt för. Då förlaget och så även jag som författare får betalt för en typ tariff om bokens längd, ju längre desto mer betalt in, men då också större utgifter ut.

Till VINDICTA, som släpps den 1 juni 2024 har jag 108.000 ord att hålla mig till. Och jag gillar verkligen det upplägget. Eftersom jag alltid börjar med att skriva det första kapitlet och därefter de två sista, och då behöver jag inte anpassa början och slutet inom dessa max-ord jag har till mitt förfogande, utan det styr jag upp med det som är där i mellan. 

Nu har jag målet att skriva 1.480 ord dagligen fram till deadline den 15 december då manuset ska iväg till min redaktör för den  första av två redigeringsrundor. Så nu är det bara att kötta på!

 Over and out

/ Stefan

sig Lördag 18 november 2023

RESEARCH

I mitt jobb med att skriva TRUE and CRIME ingår det för mig att lägga ner mycket tid på RESEARCH 

Lennart Rammers bok om 20-verkliga mord är därför en riktig guldgruva i för mig och mitt skrivande, snabbt kan jag sätta mig in i verkligheten med att kika in hur det på riktigt fungerar i vissa specifika fall, hur en rättsläkare då jobbar, hur en rättsmedicinsk avdelningen är uppbyggd för att kliva in i fall som: Ett avklippt finger, Zinkblände under förhuden, ett fynd i skogen, ett sopnedkast, en bilbrand, en skottskada, ett fingerat självmord, dödligt våld, rättsläkarens roll, och hur rättsmedicinska undersökningar av avliden person utförs i detalj. Och mer än så. 

Lennart som bor i Linköping har varit rättsläkare och verksamhetschef vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping från dess start 1975 fram till sin pensionering 2006. Han har mer än trettio års erfarenhet av att själv undersöka och bedöma rättsmedicinska fall. Som professor i rättsmedicin vid Linköpings universitet har han också arbetat som lärare inom läkarutbildningen och som forskare. Dessutom har han varit ledamot av Socialstyrelsens rättsliga råd, och deras vetenskapliga råd i rättsmedicin, under ett tjugotal år.

Lennart var vid flera tillfällen varit mig behjälplig i samtal över telefon, då jag skrev Kattstryparen rum 419. Om det är någon som kan yrket så är det just Lennart, och som jag har haft och även nu har ovärderlig hjälp av hans bok i mitt skrivande, av serien Längs vägen dör vänskapen. Senast nu i dagarna dök jag in i boken för att ge mig själv en bättre bild av rättsläkarens roll ute på en brottsplats och vad som där gäller, något som läsarna/lyssnarna kommer att få ta del av i VINDICTA.  Som släpps den 1 juni 2024.


Over and out

/ Stefan

Torsdag 16 november 2023

VINDICTA (hämnden)

  • Sergio Roncelli är DÖD

  • Vem står näst på tur?

  • Vem kan lita på vem?

  • Är det möjligt att fly?

  • Vem av dem överlever hämnden?

När så ett liv, är ett liv, för ett liv...

 

Den 1juni 2024 finner du möjligen svaret på frågorna, men bara möjligen!

Ta dig gärna en titt på trailern inför VINDICTA här nedan

Over and out

/ Stefan

Tisdag 14 november 2023

Och så en trigger på det...tack!

TRIGGEr, ja tack!

För mig har alltid triggers av olika slag påverkat mig i en positivt riktning, så även sådana som kommit ifrån dem som velat mig något ont. Det mentala spelet är den styrka som bara har lyft mig framåt och uppåt, där som möjligtvis andra har vikt ner sig, gett upp eller hamnat i en personlig mental svacka. Där blir jag  starkare.

Utan min mentala styrka hade jag jag aldrig idag varit där jag är, aldrig uppnått det jag har gjort i mitt snart 60-årigliv av motgångar och framgångar. För en mental styrka byggs aldrig upp av framgångar, den växer sig stark av alla dessa motgångar som besegras genom åren, då som man reser sig betydligt starkare än innan, av lärdom. 

Så när nu en person i min familj sedan i augusti försökt sig på att med all sin egen skit försökt kasta över det på mig, bara för att försöka knäcka mig, så fick det helt en annan effekt än den som personen hoppats på att det skulle få...  

Så egentligen skulle jag helst av allt vilja tacka just den personen personligen, men det går ju inte, jag vill ju inte nämna personen vid namn, utan det får vara så att jag vet, vem hon är. Och det kan jag leva vidare med eftersom hennes lögnaktighet triggar mig till att prestera på topp och mer än så. Under de senaste fem dagarna har jag producerat lite mer än 3.000 ord utöver de 6.300 ord som jag måste förhålla mig till inom den tidsplan som finns för mitt skrivande av manuset till VINDICTA, för att kunna hålla deadline som inträder den 15 december nu i år, ett mål som jag uppnår. Alltså om en månad! 

Tack syster.


Over and out

/ Stefan

Söndag 12 november 2023

å, en liten nyhet på det...

RIGHT ON

Å så kan jag lämna ifrån mig en lite nyhet bara så här, jag kommer att börja producera video inslag på min YouTube kanal. Där som själva inläggen går under #RIGHTON och som det skrivs kommer det att bli rakt på. Lite sådär utan skyddsnät eller filter, det kan smälla rätt kraftfullt, utifrån min synvinkel både som privatperson, men också i min yrkesroll som författare. Jag hoppas på att det första avsnittet kommer ut innan årsskiftet, men inget som jag kan utlova 100%.


Over and out

/ Stefan

Fredag 10 november 2023

SVT:s GOMORRON Den här intervjun är jag grymt nöjd med 👍

Missa inte detta, då jag och Professor Kjell Asplund gästade Carin och Alexander i SVT:s GOMORRON
Se hela inslaget, scrolla  längre ner.
Då vi pratar om att sjukdomen STROKE ökar kraftigt med hela 16-18 % för kvinnor och män i åldern 35-44 år. Detta sker många gånger på grund av den livsstil vi väljer att leva i och med. Och så även för mig... Vilket jag skrev boken HJÄRNVILJA en fajt mot STROKEDJÄVULEN om år 2014, den som under senare delen av år 2024 planeras att ges ut som ljudbok.

Over and out

/ Stefan

SVT:s GOMORRON  intervjun

se Den här

Lördag 4 november 2023

Så fantastiskt inspirerande dagen startar...

Det är lördag morgon och jag förbereder mig inför ett nytt skrivpass i "lyan"

Som alltid varje morgon kollar jag igenom mina sociala plattformar, och får till mig denna upplevelse som postats av  Suzzie Ericsson.  För mig ÄR det väldigt stort att när en lyssnare/läsare först tänker NEJ inte det här och därefter tar ett omtag och kör på. Och fastnar helt såsom Suzzie nu gjort. Det här om något ger mig både styrka och inspiration till att skriva än mer fängslande, om det nu går?!

Och, JA hela serien är byggd på verkliga händelser, samtliga karaktärer bygger på verkliga personer, där 98 % av dem känner jag mycket väl till vilka de är. Och jag kan tillägga att dem ÄR verkligen lika skrämmande i verkligheten , om inte än mer!!  

Det här som Suzzie skriver suger jag i mig fullt ut.

Har nyligen läst min första Di-Omnia -
Längs vägen dör vänskapen
Älskar platserna i Nacka/Värmdö med omnejd då jag är delvis är uppvuxen där.
Men Den börjar så Oerhört obehagligt så jag tänkte faktiskt på riktigt, Inte fortsätta!!
Utan tänkte byta för den är så Vidrig redan i första kapitlet. Men efter ett tag tänkte jag att jag ger den en chans till, och jag LOVAR att jag behövde Inte ångra det beslutet.
En av de bästa böcker jag läst. Dessutom ska dessa vara verklighetsbaserade.
Så nu är iaf jag "fast"


Over and out

/ Stefan

Fredag 3 november 2023

19.981 ord tillagt idag!

Idag lade jag till tio nya kapitel till huvuddokumentet för råmanuset till VINDICTA, 19.981 ORD blev det denna gång och jag är supernöjd efter min egna "grovredigering" så fick jag vid två tillfällen "STÅPÄLS" som satt i ett tag. Och det är absolut inte ofta som jag fått/får det av mitt egna skrivande, nöjd kan jag vara och har varit tidigare, men det här var något helt extra!

Så nu fick jag allt lite feeling så det är bara att köra på mot deadline som är satt till den 15 december 2023 då råmanuset om 108.000 ord ska gå iväg till min redaktör för en första redigeringsrunda av två. Ska bli riktigt spännande och se vad redaktören tycker.  1 juni 2024 så släpps VINDICTA (hämnden) ut och kommer då att finnas på samtliga plattformar där ljud- och E-böcker finns.


Bjuder här på en lite aptitretare från Nacka Kyrka då som Carl-Magnus dyker oväntat upp och överraskar sina gamla lagkamrater på Sergios begravning.
då Efterlyst tog upp fallet, kom GW med en hypotes om att med ett så kraftigt övervåld som påvisats av utredningen, ska det hela ses som att det ligger ett personligt motiv bakom utgången. Att mördaren troligast finns i offrets närhet av bekanta.” Och hur skulle nu den motivbilden då se ut? Mr. Besserwisser” Carl-Magnus röst komandes bakifrån får hans tidigare lagkamrater och så även Jerker att stelna till, och därefter i deras egen osäkerhet får han dem alla till att vända sig om för att möta upp honom ansikte mot ansikte. När han så har lyckats med att helt osedd smyga sig upp bakom dem efter det att han själv använt sig av den mer anonymare ingången till kyrkogården..


Over and out

/ Stefan

Torsdag 2november 2023

Händelser

Tidsaxel som hjälpmedel i mitt skrivande


För att jag på bästa sätt själv ska kunna hänga med i händelserna längs med vägen i samtliga sju böcker använder jag mig av hjälpmedlet OneNote som alltid finns med mig vart jag än befinner mig kan jag kolla upp respektives boks händelser i den tidsaxel som där finns upplagd. Men så också mycket annat som jag måste ha koll på, som att återvända till en händelse, en karaktär, en specifikt vapen, bil, bostad etc. Samt förundersökningar från den verklighet som hela storyn bygger på. Det skulle vara en fullständig omöjlig uppgift för mig att hålla allt detta i mitt huvud. Så jag är grymt nöjd över att verktyget OneNote funkar så bra för mig, ett tips till dig som verkligen vill ha full koll, så även på det privata livet.

Over and out

/ Stefan

Måndag 31 oktober 2023

baksidestext

Idag skickade jag iväg Korr-1 till förlaget, baksidestexten till VINDICTA som jag jobbat med under helgen och det blev 124 ord eller rättare sagt blev det 125 ord, eftersom jag lade till ordet hämnden. Kände mig faktiskt riktigt nöjd med denna text som blir den som ska locka läsare och lyssnare till att ta sig an fjärde delen i  min true crime-serie LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN.   Den som släpps den 1 juni 2024 på samtliga plattformar där ljudböcker och e-böcker finns.