OPEN HAND

Open  hand är ett projekt som jag, Stefan Di-Omnia startade i september år 2023, till förmån för Abigail Children Ministry som är en idiell organisation som driver ett hem för barn som har mist sina föräldrar och släktingar. Som ett resultat av krig, sjukdomar, som hiv/aids. Barn med eländiga historier, misshandel och övergivenhet. Idag bor över femtio barn där i hemmet.

Läs mer här nedan om själva projektet  och om Abigail Children Ministry  

Om...

Om

OPEN HAND

Det var i mitten av juli månad 2023, som det av en slump dök upp en video i mitt flöde på Instagram. En video med två för mig helt okända barn.

Det var Jemima, som då var 5 år och Christopher som då var 12-år.

Dom två befann sig ute på stan i Uganda, barn som sedan tidigare är fyllda med erfarenheter av gatulivet. Efter det att dom tidigare har levt där som föräldralösa gatubarn.

Det är just Jemima och Christopher som berör mig oerhört mycket på djupet, av det jag ser.  En vuxenvärld som inte alls bryr sig om barnen. Minst av allt brydde dom sig om Christopher som sitter i rullstol, född med en funktionsnedsättningen.  

Av det som jag såg blev det hela till en kraftfull väckarklocka, den som fick mig till att ta tag i mitt personliga ansvar som vuxen. Först med ett par egna donationer och kort därefter, under hösten 2023 startade jag upp projektet:

OPEN HAND
Ett insamlings projekt här i Sverige, där förmånstagare till donationerna är den ideella organisationen Abigail Children Ministry, som driver hemmet för  föräldralösa gatubarn. Där barnen får ett hem, en familj och mycket mer. Idag år 2024 bor drygt femtio barn där.   
Läs mer om projektet OPEN HAND, och möt Jemima, Christopher och alla deras vänner HÄR

Om

ABIGAIL CHILDRENS MINISTRY
hemmet i Uganda som tar hand om föräldralösa gatubarn.  Abigail Children Ministry är en organisation som ideellt arbetar för att hjälpa och skydda föräldralösa barn, gatubarn, utsatta barn, och hemlösa ungdomar.

Läs mer om Abigail Children Ministry  HÄR

Om

SMILE for LIFE

Är ett projekt, för att se till så att de ekonomiska förutsättningarna finns till att sammanhängande långsiktig rehabilitering upprätthålls för dem tre killarna;  Paul 5-år, Sharif 6-år, Christopher 13-år.   Alla tre med neurologisk funktionsnedsättning. En rehabilitering som leds av en fysioterapeut på plats iUganda. Idag sker det fyra gånger i månaden (1 gång i veckan), med en förhoppning om att i höst utöka till 2 ggr i veckan.

Läs mer om SMILE for LIFE  HÄR

Om

GÅVOR & BIDRAG DONATIONER

Mer information kommer inom kort.

Läs mer om gåvor, bidrag, donationer  HÄR