NYHETER

 

Nyhetsflödet i stort med det som sker varje månad i skrift, senaste YouTube klippet och snabba uppkopplingar från mitt Twitter flöde delas här.  

 

2017


December


Fredag 15 december
så grymt glad och väldigt tacksam över att jag idag kunde  knyta en helt ny medarbetare till teamet runt mitt bokskrivande. Emma, som blir min redaktör, lektör, språkgranskare och även hjälper till med sättningen av mina böcker. Så fantastiskt skönt att allt löste sig nu när Kriss ska bli mamma och då också vara mammaledig under en längre tid.
Nu kan jag njuta av att det endast är ett avgörande i förlagets händer vilket tryckeri som ska anlitas för att tryck den över 500 sidor tjocka kriminal-romanen  KATTSTRYPAREN
Rum 419. Som sagt oerhört glad och stolt att ha superproffsigt team i mitt arbete som författare. Hälsar Emma hjärtligt välkommen och är säker på att hennes granskande ögon och kreativa text-förbättrings förslag, ökar kraftigt kvalitén i berättelsen, som hon kommer skicka till mig på mejlen under redigeringen av manuset fram till boktryck.
TANGENTBORD till Nyheterjpg


Lördag 9 december
jag passade på att åka upp till Stockholm några timmar för att besöka Gamla Stan och området runt Julmarknaden på Stortorget. För om exakt ett år så startar den stora bokreleasen i lokalen som ligger precis vid Stortorget och den välkända Svenska Akademiens högborg.

Se YouTube klippet då jag berättar lite mer om denna resa https://youtu.be/oga5G1-RtTo

Glädjande för mig är att se så mycket folk på julmarknaden och att även gående trafiken utanför lokalen till och från julmarknaden är kraftigt ihållande hela tiden. Så jag ser verkligen potensen i att även människor som är helt ovetandes om min release kommer att spontant droppa in i lokalen, få sig ett glas glögg och lite pepparkakor samt köpa en kriminalroman till någon i julklapp, är en alltid uppskattad julklapp.  Releasen håller på från lördagen den 8 december till den onsdagen den 12 december 2018. Mer om bokreleasen kan du läsa HÄR

IMG_20171209_163233jpg


Onsdag 6 december allt uppdaterat och klart inför det stora året för mig som författare, år 2018.  Nya bilderna som tagits av fotograf Gabriel Liljevall pryder nu alla mina digitala sociala plattformar. En helt ny hemsida är klar och likaså en ny BOKblogg. Videon som promotar mig som författare ska öka intresset för mig och mitt arbete, släpptes tisdag 5 december. På mindre än 8 timmar så har videon tittats på av över 125 personerSå nu ska den spridas vidare på alla sätt fram till sista juni 2018.
Så här blev videon. https://youtu.be/bINioYBD0i4

Stefan_Di_Omnia_Foto_Gabriel_Liljevall_0233jpg


Lördag 2 december jag för någon dag sedan en för mig väldigt viktig artikel i branschtidningen SKRIVA. Artikeln handlade om hur viktig de sociala digitala plattformarna är för att nå framgångar i försäljningen av böcker. Att hela tiden låta sitt varumärke synas utan att egentligen medvetet ses som ett varumärke av den som ser dig och dina inlägg. En författares namn är det viktigaste varumärket.  

Redan år 2011 visste jag om varumärkes betydelse för framgångar, samma år byter jag mitt efternamn till Di-Omnia. Jag är ensam i hela världen som heter Di-Omnia.

Ensam ägare av varumärket Di-Omnia! Samtliga mina sociala digitala plattformar har mitt varumärke. Artikeln i tidningen SKRIVA blev ett bra kvitto för mig att jag tänkte helt rätt redan år 2011 då jag planerade in mitt eget viktiga varumärke för framtida framgångar som författare.

Bild 1jpg

I ett inlägg på min BOKblogg kan du läsa lite mer om mina tankar om mitt varumärke och vilket mål jag har med mina mina sociala digitala plattformar. ÖKA MED + 25% på plattformarna är nya målet för mitt VARUMÄRKE…

Du läser inläggen HÄR


November

Onsdag 22 november blev min egen dag i fokus framför kameran. Porträttbilder togs av mig i olika miljöer runt om i Norrköping. Bilderna som under åren 2018-2020 kommer användas av mig i olika sammanhang. I böcker som presentation av författaren, i sociala medier, hemsidan och för media att använda i olika reportage. Får snart bilderna av fotografen för att gå igenom vilka jag vill sen att han ska redigera till ett färdigt material att börja använda år 2018. 

Stefan Ny bild oredigeradjpg


Måndag 20 november blev en fantastisk spännande, inspirerande och verklig dag då vi alla denna dag kom så nära det verkliga mordet som man bara kan komma det som egentligen hänt på riktigt!
F
otografering av bilden till framsidan av bokomslaget. Filmning av scen 6 till bok trailern. Modellen som låg där i sängen under alla timmarna som allt pågick. Sminkaren och maskören som fick alla i rummet att inse att där låg en människa som är död. Död genom strypning! Allt blev så grymt verkligt. Efter femton timmars arbetsdag så kände jag mig otroligt nöjd att fått jobba med alla inblandade i projektet och ta del av deras professio-nella kunskaper som de levererade med över 100% skicklighet.

Allt blev så mycket bättre än vad mina redan högt uppsatta mål var satta. Slutresultatet kommer officiellt visas upp i november 2018.  

filmingjpg


Fredag 17 november lade jag ut pressmeddelande 1 & 2. Information om viktiga beslut jag tog i mitt arbete som författare. Du läser  PRESSMEDDELANDET via länken här nedan.

PRESSMEDDELANDE 3 JANUARI  2018jpg
Två PRESSMEDDELANDE har lagts ut där jag ger besked om två saker som jag inte kommer att göra. 

1) Jag kommer inte medverka på TellUs Bok- & Berättarmässa i december 2017 på grund av skriftliga hot som inkommit till mässansvarige.

2) Jag kommer inte skriva boken om "SVARTA ÄNKANS" liv, allt samarbete är uppsagt då inte tilliten till henne finns kvar för mig.
Läs PRESSMEDDELANDET HÄR


Fredagen 10 november
var jag och den manliga fotomodellen i sminkören/maskörens studio och verkstad för att gjuta av de kroppsdelar.

Modellenjpg

Kroppsdelar som ska framhävas  genom effekter som kroppsdelarna utgör i bild till omslagets framsida och i filmtrailern som ska marknadsföra min kommande kriminalroman KATTSTRYPAREN Rum 419

Du kan läsa mer ingående om besöket på min BOKblogg HÄR

Fotograferingen av bokomslagets framsida och filmning av scen 6 sker nu i  november.Jag och EAST Förlag har nu bestämt datum , platser och lokaler för releasesläpp av min kriminalroman KATTSTRYPAREN Rum 419.

GAMLA TORGET i Norrkpingjpg

Onsdag 28 november 2018 i Norrköping  kommer på en sluten release fest inbjudna få ta del av boken. Inbjudna blir de som jobbat i teamet runt boken, bokhandlare i Östergötland, bokbloggare i närområdet, bokcirklar och media.


GAMLA STANS Julmarknad Stortorgetjpg

Lördag 8 december tom Tisdag 11 december 2018 i Stockholm kommer en större bokrelease att ske i en lokal i Gamla Stan som EAST Förlag har hyrt. Hela fyra dagar och bara 5o meter ifrån den stora traditionella Julmarknaden på Stortorget.   

Måndagen 10 december är avsatt till branschfolk i bokvärlden och media. Övriga dagar kommer allmänheten kunna bara droppa in helt sporadiskt under öppningstiderna. En så kallad "Drop-in" release som säkerligen kommer locka in en och annan besökare som är på väg till eller på väg ifrån julmarknaden. En bok i julklapp är inte helt fel!   
Mer information kommer närmare inpå boksläppet på min hemsida och EAST Förlags hemsida samt våra sociala media plattformar som Facebook, Twitter och Instagram.

Läs mer redan nu på EAST Förlags hemsida HÄR
Så här annonseras min medverkan på TellUs Bok- & Berättarmässa ut i media, mässtidningen och på mässans hemsida.

ANNONS i bildjpg

Oktober 

SCENPROGRAM 2017 med markeringjpg

Så är scenprogrammet klart inför TellUs Bok-& Berättarmässan lördagen 2 december 2017 på Stadsbiblioteket i Linköping. Jag medverkar i år på två av scenerna TIDNINGSHYLLAN och SPEAKERS CORNER,  där jag kommer berätta om mina två bokprojekt. Spännande berättande som säkerligen kommer dra många lyssnare till sig.

Hur kan man frivilligt låsa in sig i en cell med Sveriges farligaste kvinna, dömd till livstid. Det kommer jag berätta mer om från Tidningshyllans scenen kl 14,00

Kan en fiktiv karaktär bli levande och polisanmäla författaren för grovt förtal? Tydligen är det möjligt, eftersom jag just är anmäld för förtal av karaktären. Vilket jag kommer prata mer om på från Speakers Corner scenen kl 12,40

Läs mer om mässan HÄR 

Helt rundpng

Planering sker nu lite smått inför min medverkan på TellUs Bok- och Berättarmässan Östergötland i december 2017. Jag förbereder mig för att medverka på två scener under mässan, där jag kommer prata om att som författare drabbas av att en person självmant ikläder sig en fiktiv karak-tärsroll i kommande bok. Identifierar sig med den rollen så kraftigt att en polisanmälan inlämnas mot mig som författare. Anmälan som lagts ner av polisen vid sju tillfällen. Men ändock anser personen att den ännu inte utgivna bokens karaktär är hon.

Hur många barn som hade namnet Emil och var lite busiga skulle anmäla Astrid Lindgren för förtal, som exempel!  Detta kommer jag prata mer om på Speakers Corner scenen under mässan.

På scenen Tidningshyllan kommer jag berätta om mina möten med Sveriges farligaste kvinna. Kvinnan som dömts till livstids fängelse för väldigt grova våldsbrott. Som grov misshandel, dråp, mordförsök, grov mordbrand och mord. Hur tar man sig som författare ann uppdraget då förfrågan kom om jag var villig att skriva boken om hennes liv. Att under 7-9 år två gånger i månaden låsa in sig i en besökscell under 2,5 timmar vid varje tillfälle och som författare hålla sig neutral till allt hemska som framkommer i samtalen med kvinnan som i media fått namnet SVARTA ÄNKAN.
Allt samarbete sker genom tillit, kan man lita på en person som aldrig någonsin erkänt de brott som hon dömts för. Dömd i samtliga instanser mot sitt nekande. Hur fick jag förtroendet som gjorde att hon berättade allt som hon aldrig tidigare berättat för någon annan. Hur skapas en tillit mellan en mördare och en författare?
Tidningshyllans scen på TellUs Bok- och Berättarmässan Östergötland får du veta mer om dessa möten.
Vi syns i december på stadsbiblioteket i Linköping.
     


lawjpg

Så kom då förundersökningen som polisens utredare har genomfört för anmälan som inkommit mot mig för grovt förtal  och brott mot person-uppgiftslagen. En förundersökning på över 540 A4-sidor, med tanke på att jag genom min advokat krävt kompletterande utredningsåtgärder för att få fram bevisning som påvisar att fiktiva karaktärer aldrig kan förtalas. Särskilt om inte personen ägt eller ens är mantalsskriven på fastigheter som bilder är tagna på. Inte ägt fastigheten och heller inte varit mantals-skriven på fastigheten då bilden togs eller då bilden med tillhörande text om den fiktiva karaktären lades ut på min BOKblogg.

Att försöka genom dessa bilder påvisa eller bevisa att jag pekat ut personen som karaktären måste verkligen utredas fullt ut av polisen. Speciellt med tanke på att personen bytt mantalsskrivnings adress dryga tjugo gånger under den aktuella tiden som bilden togs och sen lades ut på BOKbloggen. Personen som självmant iklätt sig karaktären kunde inte knytas på något sätt till fastigheten. Ingen post dit, inte mantalsskriven där, inte ägare av fastigheten och dessutom i två rättsinstanser under sanningsförsäkran sagt sig inte bo på adressen. I Tingsrätt och Hovrätt. Detta torde väga rätt så tungt i bevisning att jag inte är den som på något sätt påvisat vem den fiktiva karaktärsrollen Lena-Maria Öberg/Wiggeby byggts upp av i verkligheten.

Med tanke på att förundersökningen gällande Carina "Svarta Änkan" Frödins livstidsdom för mordförsök, grov mordbrand och mord med över 25 målsägande som förhörts plus alla vittnen, som fanns med så hamnade den förundersökningen på dryga 320 A4 sidor.  Detta ledde till en livstidsdom.
Med tanke på över 540 A4-sidor, så är risken nog stor för en dom som förkunnar dödsstraff .


Skriverjpg

Skrivandet flyter på normalt gällande kriminalromanen, bilden som ska pryda bokomslagets framsida har nu bokats in dag till samt plats för fotograferingen, lika så trailern som ska filmas är allt nu klart runt. Så det blir två fyllda dagar i november som blir väldigt kreativa. Jag har även ställt upp att föreläsa nu i oktober, vilket ska bli väldigt roligt att göra en "Comeback" på föreläsningsscenen igen.


Planering sker även till årets Bokmässa, där jag kommer berätta om mina pågående bokprojekt på två olika scener under Bokmässan.

Sen måste jag verkligen nämna att jag en dag nu i närtid bara klickade det upp en bokidé i mitt huvud som jag verkligen vill förverkliga. En roman, jag får se hur jag kommer lägga in den idén i min planering av böcker.
Om den blir emellan någon produktion eller samtidigt under en annan skrivprocess . Jag får se helt enkelt. 

  SKRIVMAKSINjpgSeptember

Nu börjar skrivandet  på manuset till kriminalromanen Kattstryparen Rum 419 på allvar, fokuset på manuset är det som nu gäller till största delen av min arbetstid.

bild2_5jpg

Om jag behöver ett break från manuset och de fiktiva karaktärerna så kommer jag att passa på att bygg om och uppdatera min hemsida. Men jobbet med manuset är det som nu gäller fram till mars månad 2018, då manuset skickas till min lektör för genomläsning med åsikter som ska rättas till. Sen körs ett par omgångar korrektur- och språkgranskning. Vad som sen händer återkommer jag med då i mars månad 2018.Augusti

Planeringen av kommande trailer till boksläppet startar, musik till trailern har specialkomponerats och en demo som förslag togs fram av kompositören och studiomusikern, musik som jag blev mycket nöjd med.

Möte med filmaren och producenten till trailern blev mer än bara ett lyckat möte, vi bollade idéer och förslag på upplägg, så nu har vi påbörjat planeringen att börja inspelningarna nu under hösten.

filmteaugust2017jpgJuli

Jag bestämde mig att juli månad skulle bli den månaden som jag jobbar vid dåligt väder, jag gör annat vid bra väder.

bild3_4jpg
Så fick det bli och för det mesta såg det ut så här på förmiddagarna då solen sken (se bilden) och eftermiddagarna blev vädret ett jobbar väder för mig. En ganska härlig combo av jobb och ledighet. Mycket av månaden jobbmässigt gick till att förbereda inför höstens och vinterns skrivande av manus. Researchmaterial läggs in i de tio olika akterna som jag har som bas för hela storyn, en akt innehåller mellan 8–10 kapitel. Akterna 1–10 har tidsorterats i de händelse åren varje akt spelar mellan. Upplägget med akterna underlättar för mig som författare att dels ha en bra koll och överblick på story linjen innan hela manuset skrivs (synopsis), akterna ger mig också möjlighet att gå in och skriva i olika akter under hela skrivprocessen utan att tappa bort mig själv och tappa tråden på det jag ska skriva eller har skrivit.

Jag har helt enkelt full koll.

24 juli meddelar åklagaren att förundersökningen mot mig har lagts ner gällande en av personerna som iklätt sig en fiktiv karaktär i min kommande kriminalroman. Nu inväntas bara nästa besked från åklagaren om även den andra förundersökningen läggs ner.Juni

I början av juni får jag vetskapen om att jag blivit polisanmäld för grovt förtal i två fall enligt Brb 5 kap 2 §, samt anmäld i två fall om brott mot personuppgiftslagen. Anmälan kom in till polisen i Norrköping, den riktar sig mot mig som författare och BOKbloggen som jag skriver, bloggen som handlar om min kommande kriminalroman KATTSTRYPAREN Rum 419.

lawjpg

Jag ställer mig väldigt frågande till om fiktiva karaktärer (påhittade personer) kan förtalas, de existerar ju inte ens! Min advokat förundras även hon hur påhittade personer kan bli förtalade och att brott mot personuppgiftslagen skulle begåtts. Påhittade personer har inga person-uppgifter.

5 juni genomför ett förhör med mig och min advokat hos polisen i Norrköping, förhöret pågår i 4,5 timmar utan paus. 4,5 timmar om fiktiva karaktärer!  

BOKbloggen läser du
HÄR.Maj

Jag har haft en fantastisk möjligheten att under perioden 30 april till 14 maj suttit i en fjällstuga för att skriva manus till boken KATTSTRYPAREN Rum 419, där fokuset för mig under denna tid fullt ut kunnat legat på mitt författarskap i stort sätt dygnet runt. Skrivpassen har legat på 1 timme och 33 minuter och sen paus för bensträckare och lite frisk luft i 20-25 minuter. Så där har det rullat på tills nattens trötthet har sagt sitt och då har det blivit 8 timmars sammanhängande sömn per dygn Ett upplägg som fungerat väldigt bra för mig. Har även skrivit inlägg på BOKbloggen, i ett av dessa inlägg delade jag med mig av ett oredigerat utdrag av manuset som jag skrivit under denna tid. Vill du läsa inlägget så finns det HÄR   Jag hopps nu att skrivjobbet resten av året på hemmaplan  med manuset till boken flyter på lika bra som det har gjort under denna tid i Svenska Fjällen. Ca 6,5 kapitel skrivna under denna tid.  Är väldigt tacksam över att jag haft denna möjlighet och jobbat i den här miljön med den här underbara utsikten varje dag från huset och platsen där jag jobbat.


dsc_0019jpgApril

Mycket av april månad har gått till att skriva en presentations folder om mig som författare. Folder med personlig presentation samt mina mål med mitt författarskap, pågående bokprojekt och kommande projekt inom böckernas värld. Foldern riktar sig till Agenturer och byråer för författare, en typ av manager. Till min hjälp har jag haft min fantastiska redaktör, språkgranskare och korrekturläsare Kriss. Någon gång under andra hälften av maj månad 2017 kommer foldern att skickas ut till tre olika Agenturer ska bli grymt spännande om någon av dessa vill vara en del av det team som kommer finnas med runt mig och mitt författarskap.  I slutet av april bär det av i två veckor till en fjällstuga i Svenska fjällen där jag kommer skriva manus till boken KATTSTRYPAREN Rum 419. Den delen av boken som utspelar sig i Vemdalen och Ryssland. Ser verkligen fram mot dessa två veckor som ger mig möjligheten att helt fokusera och leva mig in i manuset och karaktärernas liv utan att något annat kommer störa mig.

redigeradfjllen1jpg

 


Mars

Jag är oerhört glad och tacksam för att beslut togs till att bokprojektet blir verklighet med trilogin VIRUSNOVA, en trilogi har varit min dröm att få skriva och kunna skriva. En story som hänger ihop på alla sätt i just tre delar. Nu har jag materialet och en fullständigt smittande story som kommer få läsaren att säkerligen vilja läsa alla tre delarna.


"Genom årligt forskningsstöd från EU och Karolinska"

Institutet på över 30miljoner kronor samt nyemissioner i företaget VIRUSNOVA AB har finansieringen till terrorplanerna insamlat in över 100 miljoner svenska kronor. Plus familjen Bin Ladins pengar så är finansieringen sedan länge klar och det finns inget som kan stoppa terrorcellen VIRUSNOVA från att våldta Norra Europa på ett brutalare sätt än vad terrorn gjorde med USA den 11 september. Sverige, Norden, EU och världen kommer under decennier att lamslås då inga mediciner finns att ta till för att rädda någon av alla de tiotusentals personer som har smittats av viruset, som attacken den 10 december avser att uppnå. Hela EU ska ses som en enda stor smittohärd av det dödliga viruset i minst ett halvt sekel är Ahmed Noudiye och familjen Bin Landins vision med attacken".

De orena folket i norr ska ta lärdom!

omslagsbildmedramjpgOmslagets framsida till KATTSTRYPAREN Rum 419 är nu helt klart, Designern Ida jobbade igenom min önskan om att ändra typsnittet på mitt namn som författare och att förnamnet skall vara betydligt mindre än mitt efternamn. Det blir efternamnet som är mitt varumärke som författare, det blev riktigt bra tycker jag Du ser det nya omslaget i bildspelet här på sidan.

Jag har även jobbat hårt under två veckor med en presentation om mig själv som författare och mina kommande bokprojekt. En presentation som min korrekturläsare, språkgranskare och redaktör Kriss går igenom för att komma med feedback om foldern. En presentationsfolder som ska skickas till bokagenter/byråer för att ingå ett samarbete för den bästa framtiden för mig som författare och dom som agenter.  Jag jobbar hårt och målinriktat med fokus på något stort, att bli bäst! Januari-Februari

Jag jobbar med två bokprojekt samtidigt, jag skriver manus och kör det sista research arbetet till boken KATTSTRYPAREN Rum 419. Samtidigt samtalar jag med Carina Frödin och lägger upp grunden för hur vi på smidigaste sättet ska kunna skriva en bok om hennes liv som ska vara greppbart och intressant story rakt igenom. Vi har bestämt att boken skrivs som en roman, även om det är en biografi så blir boken i romanform. Biografin NÄR LÖVEN FALLER

Så just nu skriver jag mycket, det är jobbet som jag älskar att göra varje dag oavsett tid på dygnet. Mitt val att vara författare är valet av en livsstil som passar mig bäst, fria tider under eget ansvar och slutresultat.  Har bokat en stuga i Svenska fjällen i två veckor under våren 2017 dit jag kommer åka för att skriva delar i kriminalromanen  som utspelar sig i fjällmiljö, allt för att finna den rätta stämningen i den delen. Ska bli grymt skönt och inspirerande att leva bohemliv i fjällen nu i vår.  Senaste på YouTube

 

Twitter flöde LIVE