BÖCKER

 
 

Böcker i produktionKriminalromanen

KATTSTRYPAREN Rum 419

 

KATTSTRYPAREN Rum 419, är min kriminalromans debut. En roman som jag har lagt ner drygt fyra års researcharbete på. Grundstoryn är baserad på den skrämmande verkligheten i mordet som i media kallats för ”Hotellmordet”.

De fiktiva karaktärerna har skapats utifrån att läsaren själv ges möjligheten att fritt visualisera storyns verkliga personligheter, med drag som stämmer bra överens med sånt som skrämmer oss mest i våra liv. Den verklighet som den kvinnliga huvudkaraktären tillfångatar sin omgivning  som sin egna gisslan. Att få dem att vara fullständigt lojala med henne i rädslans spår över att själva bli utsatta för hennes grymma terror och empatilösa attacker, som att döda.  

Kvinnliga huvudkaraktären är beredd och kapabel till att döda sitt eget kött och blod för att uppnå sina mål, hon njuter fullt ut i dödsskräckens ögonblick då offrens pupiller förminskas till små springor. Ögonvitor som sakta spricker i vackra blodröda punktformade mönster…

När du hör flickans sista åtta ord då stannar tiden för dig i all evighet i det gränslöst hemska, ord som får dig att aldrig någonsin glömma tiden du hörde flickans ord om vetskapen. DE ÅTTA ORDEN av…  

 

Boken KATTSTRYPAREN Rum 419 ges ut 21 mars 2019 Mer info om bokreleasen HÄR     

Kriminalromanen

LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN

 

LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN  – kriminalromanen är en verklighetsbaserad story med karaktärer byggda på verkliga personer. De tre vännerna Svartmäklaren, Baronen och Fondmäklaren har tillsammans tagit vän-skapen mellan dem in i gemensamma, tvivelaktiga affärer, en väg som blir förödande för deras långvariga vänskap.

År 1999 hittas svartmäklaren Steven Wood ihjälskjuten i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Steven har som förmedlare av svarta hyreslägenheter på Stockholms heta bostadsmarknad skaffat sig en stor förmögenhet. Men också många mäktiga fiender i livet han lever som rik – livet där pengarna styr allt, så även vänskapen.

En falang i direkt anslutning till Don Garic´ Dobrasav misstänks ha avrättat Steven, vilket skedde vid hans ytterdörr – dörren som han någon sekund tidigare öppnat åt den som ringt på, efter att ha känt igen personen genom titthålet. Han hade aldrig öppnat åt någon som han visste hade anknytning till falangen Don Garic´. Är det någon av Don Garic´s män som Steven öppnade dörren för?

Tidigt på morgonen den 27 oktober år 2000 påträffas fondmäklaren Sergio Roncelli, som jobbar på SEB, död i sin bil på en parkeringsplats i Nacka. Med två skott på nära håll i huvudet hade han avrättats. Ingen vet varför, bara att han avrättats på samma brutala sätt som Steven, dessutom med samma vapen…

Fredag morgon den 27 oktober ÅR 2000 sitter advokat Jonas Petrus och läser Svenska Dagbladet i sin skinnstol bakom sitt stora skrivbord, på kontoret på Karlavägen. Advokatens hjärta pumpar kraftigt i bröstet, svetten klibbar under skjortan som limmats fast längs hela hans rygg.

Genom Sveriges Radios nio-nyheter har han precis nåtts av beskedet att en fondmäklare hittats avrättad i sin bil på en parkeringsplats i Nacka, med flera skott i huvudet. Någon minut tidigare hade advokaten vikt upp nyhetssidan i SvD, som hade den feta rubrik som fick hans andning att helt stanna upp:

”Don Garic´ Dobrasav gripen av polis på en bank i SCHWEIZ, DÅ HAN försökte hämta ut ett större belopp på en postväxel som saknade täckning.”

Hur har jag hamnat i det här? är tanken som far igenom advokat Jonas Petrus huvud, samtidigt som han sänder iväg ett desperat sms till sin vän Carl-Göran ”Baronen” Mörner: ”Det är nu tid för dig att släcka lyset...”


 

Kommande bokprojektTrilogin

VIRUSNOVA

 
 

VIRUSNOVA Trilogin är baserad på både verkliga och uppdiktade händelser och är en deckare i roman-form. Läsaren kommer få bekanta sig med polisen Eje Sahlstedt, som jobbar på Eko-brottsmyndigheten och som går under smeknamnet ”Salle” bland sina kollegor. Eje Sahlstedt tjänstgör som polisinspektör med särskild tjänsteställning. Han och hans kollegor har blivit in-kopplade på uppgiften att syna företaget VIRUSNOVA AB. Ekobrottsmyndigheten har blivit informerad av en aktieköpare som satsat stort på företaget, eftersom han blivit lovad stora vinster på kort tid.

Men allt i företaget är inte som det utlovats att vara. Personen bakom VIRUSNOVA AB och företagets forskning om att bekämpa ett smittsamt virus är i verkligheten något helt annat än vad fasaden på VIRUSNOVA visar upp utåt.

Företagets interna målsättning för dess innersta krets har under många år varit att sprida viruset explosionsartat i en samordnad attack i stället för att bekämpa det smittsamma, dödliga BASV-viruset.

Målet är att slå ut en del av det nordliga Europa. Den 10 december 2025 ska den samordnade attacken ske under prisutdelningen av Nobelpriset i medicin, ett pris som delas ut av kungligheterna i Stockholms konserthus med tv-sändning direkt ut i världen. På exakt samma klockslag som attacken sker i konserthuset drabbas Stockholms största sjukhus, Karolinska universitetssjukhuset, av en dödlig virusattack. De drabbade får nu ingen akutvård, eftersom Stockholms största sjukhus slagits ut. Övriga sjukhus beordras att omedelbart påbörja evakuering, av rädsla för att även dessa ska attackeras. Människor som kommit i kontakt med viruset kommer avlida inom tre dygn.

VIRUSNOVAS plan är att det dödliga viruset ska slå hårt mot Norden och norra Europa under många årtionden. Rädslan för nya attacker kommer lamslå hela EU. Den 11 september 2001 våldtogs USA och den 10 december 2025 är det dags för den nordliga terrorcellen från Mellanöstern att våldta Sverige med den dödliga virusattacken.

Ska terrorcellen med kodnamn VIRUSNOVA lyckas nå sitt mål, eller har Eje ”Salle” Sahlstedts upptäckt gjort att attacken till sist kan förhindras…? 

Romanen

                      KORK UNGEN

 

KORK UNGEN  - romanen som ännu bara ligger i mina tankar. En idé som jag kände som väldigt lockande. Jag vet exakt vad den ska handla om, var den utspelar sig och när i tiden storyn utspelar sig.

Då jag vet lite mer och vet helt att boken kommer att skrivas så lägger jag ute mer information här och på BOKbloggen och övriga sociala medier där jag finns. 

 

 

Tidigare utgivna böcker


HJÄRNVILJA EN FAJT MOT STROKEDJÄVULEN 

Första upplagan av boken HJÄRNVILJA en FAJT mot STROKEDJÄVULEN skrev jag under ca tre år. Turerna var många där flera bokförlag ville ge ut min bok, men att det skulle ske på deras sätt och premisser. Jag som författare har lärt mig otroligt mycket om en bransch som ofta saknar ryggrad. Det lovas stort och blir smått!

Härdad av branschen med större förståelse att författaren ÄR kaptenen över sitt verk, så gavs boken ut 17 september 2014. En bok som blev precis så som jag ville att den skulle bli.

Boken har sålts i 2700 exemplar och lästs av många tusentals människor, människor som själva kunnat se det omöjliga bli möjligt. Boken HAR SKAPAT ett så mycket bättre liv för så många! 7 september 2016 bestämde jag mig för att åtta år i sjukdomens värld fick bli den tid av mitt liv som jag nu skulle avsluta. Så sedan den dagen så är det bestämt att jag kommer skriva helt andra böcker, de flesta är kriminalromaner. Men även en biografi smög sig in i mitt författarskap, ett författarliv som jag ser som oändligt långt eftersom jag har ca 15 böckers manus i mitt huvud. Så visst kommer jag skriva så länge jag älskar att skriva riktiga böcker baserade på verklighet. 


Läs mer om boken HJÄRNVILJA och köp den till bästa pris och signerad av mig på EAST Förlag : HÄR